Roberine F3 klepelmaaier

Roberine F3 is de perfecte werkplek

De F3 klepelmaaier van Roberine staat niet alleen voor traditioneel vakmanschap, maar ook voor vooruitstrevende technologie. Deze combinatie zorgt voor veel werkplezier. En nu we het over werkplezier hebben; de bestuurder van de F3 is verzekerd van een ergonomisch verantwoorde werkplek.

Comfort op hoog niveau

De geveerde stoel zit comfortabel en dat is geen overbodige luxe als je de hele dag in de weer bent. De armleuning met bediening is goed verstelbaar, zodat de bestuurder altijd de ideale werkhouding kan vinden. De armleuning beweegt trouwens mee met de stoel.  Hierdoor houdt de bestuurder altijd de controle over de machine.

F3 klepelmaaier verkrijgbaar met of zonder cabine

De Roberine F3 klepelmaaier kan bovendien uitgerust worden met een cabine die geïsoleerd is. Het geluidsniveau is daardoor zeer laag. Om de werkplek nog comfortabeler te maken is airconditioning als optie beschikbaar.

KENMERKEN

Compact en wendbaar

De F3 klepelmaaier is een compacte flexibele driedelige zelfrijdende hydraulische klepelmaaier die aangedreven wordt door een betrouwbare en schone Yanmar turbodieselmoter. De machine is compact en wendbaar en dat zorgt voor veel toepasbaarheid. Dat geldt trouwens ook voor de hoge transportsnelheid waardoor u snel van het ene naar het andere perceel kunt rijden. Standaard 4-wielaandrijving vergroot uw werkplezier nog meer. Want tijdens het maaien heeft u de maximale grip op elk type ondergrond, ook op heuvelachtig terrein. De F3 is door deze eigenschappen ook bij uitstek geschikt voor het maaien op taluds.

Altijd een mooi maaibeeld

De klepelmaaierbak is ontwikkeld in samenwerking met Votex. Votex is de specialist op het gebied van klepelmaaiers, die het gras langs bermen en sloten maaien. Ook deze kennis en ervaring zijn ingezet om een klepelmaaierbak te ontwikkelen die precies aansluit bij de marktontwikkeling van minder vaak maaien.

Unieke combinatie

Door de speciaal ontworpen klepelbak wordt in combinatie met de unieke Votex klepel een hoge maaisnelheid bereikt, zelfs in hoog gras. Hierdoor heeft u altijd de zekerheid van een mooi maaibeeld. Bovendien blijft het gras niet in proppen achter, waardoor het mooie maaibeeld niet verstoord wordt. De eenvoudige verstelling van de maaihoogte maakt de machine breed inzetbaar en garandeert zelfs op oneffen ondergrond een vergelijkbaar maaibeeld zoals u van de klassieke Roberine kooimaaier was gewend.

Hoge capaciteit, lage kosten

De F3 van Roberine heeft een maaibreedte variërend van 77 cm tot 215 cm wat een hoge capaciteit oplevert. Dat maakt de machine uitermate geschikt om kostenefficiënt te werken. De klepelmaaier presteert maximaal daar waar kooi- en cirkelmaaiers het laten afweten. Bovendien zijn de klepelmaaiers elegant maar toch robuust en sterk, waardoor ze weinig onderhoud nodig hebben. Hierdoor zijn de onderhoudskosten laag.

Makkelijk te vervoeren

De F3 van Roberine is tijdens transport slechts 135 cm breed en door het geringe gewicht, past deze machine bijvoorbeeld in een gesloten bestelbus. De machine is dus eenvoudig te transporteren en hoeft niet op de locatie te blijven staan.

Roberine F3 R3 klepelmaaier kooimaaier onderhoud sportvelden bermonderhoud, parkonderhoud, grasmaaien professional
SPECIFICATIES ROBERINE F3 KLEPELMAAIER
MotorYanmar 30KW/41 PK turbo diesel, 1500 cc
Aandrijving Automatische 4WD
SnelheidTransport 25 km/uur en
Maaien 13 km/uur
BandenVoor 320/55-12 8PR
Achter 250/50-10 6PR
Lengte x breedte x hoogte255 x 135 x 234 cm met ROPS
Maaibreedte215 cm, variabel van 77 tot 215 cm
BedieningCompacte Commando arm aan stoel
Stoel In hoogte en gewicht instelbaar
Klepelbakken Direct aangedreven
RijpedaalElektrisch
Draaicircel1.80 m
Gewicht1.225 kg, excl. cabine